ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

22-12-2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης ''ΚΙΟΝΕΣ'' , μέλη του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης , μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης και μέλη Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας που έγινε  την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης ακούσαμε με ευλάβεια την ομιλία της Κυρίας Κατερίνας Περιστέρη Αρχαιολόγου και Εφόρου Αρχαιοτήτων Νομού Σερρών παρουσία και της κόρης της Δανάης Οτατζή που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , για την Αμφίπολη και τα μυστικά της με τίτλο της ομιλίας της: ‘’ Ανασκαφική έρευνα Τύμβου ΚΑΣΤΑ της Αμφίπολης 2012 -2014 ‘’.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης ''ΚΙΟΝΕΣ' Κύριος Μάριος Δράμαλης δήλωσε :

‘’Εδώ και καιρό από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης ΚΙΟΝΕΣ θέλαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κάνουμε μια δική μας εκδήλωση και να τιμήσουμε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο από την Μακεδονία που έχει τιμήσει και αναδείξει τον τόπο μας με διεθνή εμβέλεια και να έχει συνάφεια και με τον τίτλο μας ΚΙΟΝΕΣ που παραπέμπει στην αρχαιότητα.

Όταν συζητήσαμε στο γραφείο του Αλέξανδρου Θάνου το όνομα της Κυρίας Περιστέρη σκέφτηκα πως λόγω της εμβέλειας της ίσως θα αρνιόταν μια εκδήλωση δική μας που περιορίζεται από τα μέλη των ΚΙΟΝΩΝ των Ροταριανών του Μητροπολιτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης.

Με δισταγμό ομολογώ κάλεσα στο κινητό της τηλέφωνο που μου το έδωσε ο Αλέξανδρος Θάνος να της πω για την πρόθεση μας να την τιμήσουμε και βραβεύσουμε μετά την ομιλία της και μόλις άρχισε ο διάλογος μας κατάλαβα γιατί η μοίρα οδήγησε την Κυρία Περιστέρη να κάνει αυτή την μεγαλειώδη ανακάλυψη γιατί πιστεύω τίποτε δεν είναι τυχαίο στην ζωή.

Γιατί οι πραγματικά μεγάλοι άντρες και γυναίκες της Ελληνικής γης και της Μακεδονίας μας είναι πραγματικά μεγάλοι λόγω της σεμνότητας τους και της ευγένειας τους.

 

Ομολογώ η Κυρία Κατερίνα Περιστέρη με εντυπωσίασε με την απλότητα και σεμνότητα της χωρίς την παραμικρή έπαρση που δυστυχώς συναντούμε σε άλλες περιπτώσεις και αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση μας για την ομιλία και βράβευση της και την ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας έκανε.

 Είναι διπλή η χαρά μου για την σημερινή σας παρουσία διότι ως Σερραίος και Μακεδόνας και εγώ από την Επαρχία Βισαλτίας όπου είναι και η καταγωγή του παππού μου.

 

Στο τέλος της ομιλίας και της παρουσίασης και του βιογραφικού της Κυρίας Περιστέρη όρθιοι επι ώρα χειροκροτήσαμε την Κυρία Περιστέρη σε μια πολύ συγκινητική στιγμή για όλους μας.

 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ